Турция започва да разполага свои войски в Либия, за да окаже подкрепа

...
Турция започва да разполага свои войски в Либия, за да окаже подкрепа
Коментари Харесай

Ердоган: Разполагаме войски в Либия

Турция стартира да разполага свои войски в Либия, с цел да окаже подкрепа на интернационално приетото Правителство на националното единодушие в Триполи, разгласи президентът Реджеп Ердоган, представен от осведомителните организации. Преди дни Анкара разгласи, че е изпратила екипи за образование и съдействие, които към този момент работят в Либия.

Турция и Русия приканиха враждуващите страни Либия да разгласят помирение. В Москва беше извършена среща в опит за постигането на съглашение сред ген. Халифа Хафтар, който владее източната част на Либия, и представители на държавното управление в Триполи. Тя обаче се провали, защото Хафтар отхвърли да подпише контрактуваното помирение. За неделя е планувана нова среща на върха в Берлин, все пак Ердоган разгласи, че Турция стартира разполагането на своите войски в Либия и че ще употребява всички свои дипломатически и военни средства, с цел да обезпечи непоклатимост в района. " За да може законното държавно управление в Либия да остане на власт и да се откри непоклатимост, към този момент започваме да изпращаме нашите бойци в тази страна ", обясни турският президент.

В същото време от Белия дом оповестиха, че Ердоган е разговарял по телефона с американския си колега Доналд Тръмп. Двамата водачи са разискали обстановката в Либия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР